Rosa Handsken - till stöd för bröstcancerforskning

Bröstcancer. Det gör alltid lika ont att höra det ordet. Vi känner alla någon eller flera stycken som drabbats av kvinnors vanligaste cancerform, bröstcancer. Varje dag insjuknar 20 kvinnor i sjukdomen som fått en månad om året tillängnad sig, i syfte att uppmärksamma och lära ut mer om vad bröstcancer innebär. Inte bara för de drabbade utan även för de runomkring den drabbade. Det är viktigt att ta tillvara på dessa tillfällen där vi kan få mer kunskap om vad vi kan göra för att förbättra vår omvärld och människorna som bor i den. Bröstcancer är en av de sjukdomar där vi behöver mer kunskap. Många vet till exempel inte att bröstcancer även drabbar män, även om långt ifrån lika många män som kvinnor drabbas. Vi behöver veta mer; om symptomen, vad som händer när någon drabbats, hur det påverkar livet och framförallt vad vi kan göra för att minska antalet drabbade.  

Tecken och symptom på bröstcancer

Ett steg till att minska antalet drabbade är att känna till tecknen som kan tyda på bröstcancer. Det vanligaste tecknet är att man känner en förhårdnad knöl i bröstet. För det mesta är knölar ingenting farligt men det är endast något en läkare kan avgöra och därför bör du aldrig tveka på att få den undersökt. Andra tecken kan vara att brösten verkar större och fastade, bröstvårtan läcker med vätska eller blod eller så kan man känna indragningar i huden som gör att man får veck eller såkallad apelsinhud.

Se till att undersöka dig själv eller din partner regelbundet, ca en gång i månaden. Vill du veta mer om hur du gör och få påminnelser om när det är dags för undersökning – ladda ned Klämdagens app på Google Play eller App Store.

Stöd forskningen

Nästa steg som minskar antalet drabbade är att stödja forskningen som kommer ge oss svaret på hur vi undviker och till och med botar bröstcancer. Du gör det bäst genom att donera eller köpa rosa produkter som stödjer bröstcancerforskningen. Tillsammans med Bröstcancerfonden, Bröstcancerföreningarnas riksförbund har vi utvecklat en rosa arbetshandske som bidrar till att forskningen ska kunna fortsätta. För oss är denna handske en symbol för vad vi tycker är viktigt och vi hoppas att varje användare känner att den rosa handsken är ett statement för att visa vad vi står för. Kampen mot bröstcancer fortsätter även efter att oktober-månad är slut och tillsammans kan vi ta varandras handskbeklädda händer och kämpa för att alla människor ska slippa undan den fruktansvärda sjukdom som är bröstcancer.

Rosa Handsken

För varje sålt par kommer 5kr att gå till Bröstcancerfonden, som är en del av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation (BRO). BRO är en ideell organisation som arbetar för att förbättra behandlingen av bröstcancer, skapa opinion, öka kunskapen om sjukdomen och rehabilitering samt stödja forskningen kring bröstcancer. De har ett så kallat 90-konto som regleras av Svensk Insamlingskontroll där strikta regler om hur alla bidrag ska användas. 

Rosa Handsken är en godkänd skydds- och arbetshandske som är sydd i ett syntetiskt mockaläder i innerhanden, med en ovanhand i spandex. Den stora rosa ytan på ovanhanden är i mesh för ökad ventilation. Pekfinger och tumme är förstärkt för att öka handskens livslängd och det elastiska, rosa tyget mellan fingrarna förbättrar passformen och ökar smidigheten. Innerhanden har insydda skumplattor som ger en komfortabel känsla samt viss stötdämpning och vibrationsskydd. Se produktbladet för mer information.

Denna handske passar bra för flera olika typer av arbeten och sysslor. Använd den Rosa Handsken när du arbetar i trädgården, arbetar på fabrik, när du byter däck, när du är ute och jagar, när du flyttar kartonger, monterar möbler, när du tar hand om stallet eller promenerar med hunden. Detta är en multifunktionell handske som passar i de flesta situationer och vars budskap fungerar överallt, när som helst.

Hur köper jag den rosa arbetshandsken?

Du kan köpa de rosa handskarna på Coop eller Tools-butiker runtom i Sverige. Du kan även beställa de online hos skydd.com eller så kan du Kontakta oss för att beställa från oss direkt.